Onze diensten

Wil u de kwaliteit van uw opleiding laten erkennen of uw kwaliteitszorgsysteem versterken, advies bij het hertekenen van uw aanbod of de leerresultaten van uw opleiding updaten? Hier vindt u wat VLUHR KZ voor uw organisatie kan betekenen.

Opleidingsbeoordeling

VLUHR KZ organiseert de beoordeling van diverse opleidingen, van bachelor- en masteropleidingen tot bedrijfstrainingen of navormingen, in Vlaanderen én daarbuiten. Beoordelen heeft voor ons altijd een dubbele focus: bewaken én verbeteren. Wij maken gebruik van robuuste instrumenten, zetten in op maatwerk en hebben een ruim netwerk van experten die uw opleidingsteam een spiegel kunnen voorhouden.

Programme

European Approach

VLUHR KZ is uw partner voor de beoordeling van internationale gezamenlijke opleidingen. Wij hanteren hiervoor de European Approach for Quality Assurance of Joint Programmes volgens onze eigen handleiding. Een beoordeling volgens de European Approach met VLUHR KZ is een ontwikkelingsgerichte peer review, afgestemd op de diversiteit en eigenheid van de betrokken instellingen en de accreditatievereisten.

EA

Ondersteuning kwaliteitszorg

VLUHR KZ ondersteunt alle aanbieders van onderwijs, training en vorming bij het ontwikkelen, implementeren en evalueren van hun kwaliteitszorgprocessen, dit bijvoorbeeld in het kader van een instellingsreview of de onderwijskwaliteit in eigen regie. Daarnaast denken we graag mee om het onderwijs- en kwaliteitszorgbeleid van uw organisatie verder te versterken. Zo kunnen wij u adviseren bij het hertekenen van uw aanbod.

Support

Formuleren leerresultaten

VLUHR KZ coördineert het formuleren van domeinspecifieke leerresultaten in Vlaanderen. Daarnaast bieden wij aanbieders ondersteuning bij het opstellen van leerresultaten, bijvoorbeeld bij het inrichten van een nieuwe opleiding of het updaten van het curriculum. Wij betrekken hierbij verschillende stakeholders en zetten een internationale benchmark op.

Learning Outcomes

Externe evaluator

Onze ervaring en expertise maken VLUHR KZ de ideale partner als externe evaluator voor (internationale) projecten. Onze kracht ligt in het actief begeleiden en ondersteunen van de projectcoördinator doorheen het hele proces.

I Stock 1465316262

Accreditatie opleidingsinitiatief proefdierkunde

In samenwerking met VLIR, BCLAS en de dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse Overheid organiseert VLUHR KZ de accreditatie van opleidingsinitiatieven proefdierkunde. Om uw opleidingsinitiatief te laten accrediteren, dient uw organisatie een aanvraag te doen die door een onafhankelijke accreditatiecommissie beoordeeld wordt.

Proefdierkunde

LNO²

VLUHR KZ ondersteunt de dagelijkse werking van het Lerend Netwerk van OnderwijsOndersteuners. LNO² verbindt onderwijsmedewerkers en -experts van alle Vlaamse instellingen van hoger onderwijs, faciliteert expertisedeling en stimuleert de innovatie en optimalisatie van onderwijs.

I Stock 1201193769

Niet gevonden wat u zocht?

VLUHR KZ is méér dan kwaliteitszorg. Bent u op zoek naar een getrainde secretaris voor uw project of een andere dienst die hierboven niet staat opgelijst? Onze experten bieden uw organisatie oplossingen op maat.