Ondersteunen opleidingsaudits van Howest

Bij de opleidingsaudits van Howest zijn de medewerkers van VLUHR KZ brugfiguren tussen instelling, opleiding en panel.

Samengevat

Een consistente en transparante aanpak van de opleidingsaudits van Howest staat centraal, met een onafhankelijk panel dat door ons voorbereid wordt op haar rol als kritische vriend van de opleiding.

De leden van het panel die bij de Howest de opleidingsaudits in eigen regie uitvoeren worden getraind door de medewerkers van VLUHR KZ. We leggen hierbij de nadruk op de waarderende grondhouding van het panel als kritische factor voor het succes van de gesprekken. We benutten bij de gesprekken onze expertise door gebruik te maken van traditionele én innovatieve gespreksvormen, dit om zowel in de breedte als in de diepte informatie te laten verzamelen.

In groepsgesprekken, met een traditionele vraag- en antwoorddynamiek, hebben de opleidingsverantwoordelijken, docenten, studenten, alumni en werkveldvertegenwoordigers de mogelijkheid om extra toelichting te geven bij de verschillende elementen van de opleiding. Aan de hand van speeddates gaan de panelleden dieper in op een aantal thema's. In deze korte één-op-één gesprekken kunnen de gesprekspartners op een toegankelijke manier hun verhaal brengen. Het co-creatief slotgesprek brengt de panelleden en de opleidingsverantwoordelijken rond de tafel om samen na te denken over de toekomst van de opleiding.

We kozen voor VLUHR KZ vanwege hun flexibele opstelling waarbij ze zo veel mogelijk aansluiting zochten bij de verwachtingen en het DNA van Howest.

Sanne Tanghe, Stafmedewerker Kwaliteitszorg Howest

Onze projectbegeleider staat in voor de externe organisatie van alle audits aan de hogeschool, waardoor elke audit op een consistente en transparante wijze verloopt. De keuze bij de samenstelling van het panel voor een beurtrolsysteem met twee vaste voorzitters, die beschikken over een sterke onderwijskundige expertise, helpt daarbij. Deze benadering leidt tot een faire beoordeling van elke opleiding. De heldere communicatie met de hogeschool tot slot, zorgt ervoor dat we indien nodig onze aanpak kunnen bijsturen en optimaliseren waar nodig.

De publieke fiches – een soort samenvatting van de auditrapporten – zijn terug te vinden op de website van Howest. Ter illustratie verwijzen we graag naar enkele concrete publieke fiches: Industrieel productontwerpen, Toerisme en recreatiemanagement, Organisatie en management, Sport en bewegen

Benieuwd wat we voor elkaar kunnen betekenen?

Op zoek naar een betrouwbare en onafhankelijk partner om de kwaliteitszorgprocessen van uw organisatie te verbeteren? Neem dan contact op met ons!

Neem contact op